Enneagrammets Visdom
- den fuldstændige guide til psykologisk og spirituel vækst for de ni personlighedstyper
Af Don Richard Riso og Russ Hudson (oversat fra den amerikanske bestseller "The Wisdom of the Enneagram")

Enneagrammets visdom
Bogen er det hidtil mest omfattende værk om Enneagrammet og er den fuldstændige guide til psykologisk og spirituel vækst for de ni personlighedstyper.

Forfatterne Don Richard Riso og Russ Hudson er nogle af nutidens største foregangsmænd indenfor den anerkendte personlighedstypologi Enneagrammet.

På lige fod med MBTI og andre personlighedstypologier vinder Enneagrammet (ennea = 9, gram = model) mere og mere indpas. Enneagrammet beskriver og forklarer 9 typer af adfærd, handle- og tankemønstre, bagvedliggende motivationer og overbevisninger.

I Enneagrammets Visdom bidrager forfatterne specielt med deres opdagelse af, at hver Enneagramtype befinder sig på ét af ni udviklingsniveauer eller niveauer af bevidsthed, som nu ligger til grund for en anerkendt teori om typernes psykologiske sundhed.

Enneagrammets Visdom er et vigtigt bidrag til dyb forståelse af Enneagrammets persontyper, som de øvrige danske bøger på markedet endnu ikke dækker.

Udover en generel og grundig forklaring om Enneagrammet, beskrives typernes basale frygt og det basale ønske, der bruges som kompensation for at undgå frygten og som er med til at drive vores personligheds vanemæssige adfærd. Der er psykologiske forklaringer på tidlige barndomsmønstre og overjeg-strukturer. Typernes forskellighed afspejles gennem et utal af variationer og beskrives ud fra såvel patologiske som velfungerende karaktertræk.

Hvert typekapitel indledes med en kort test, hvorefter typerne gennemgås i dybden.

Bogen henvender sig til alle med interesse for at arbejde med mennesker og personlig udvikling: ledere, coaches, medarbejdere, psykologer, terapeuter, spirituelt søgende osv. Den er et redskab til det personlige udviklingsarbejde på mange planer med masser af øvelser, udfordringer og tips.

Oversættelsen er foretaget af Frank Robert Pedersen på foranledning af konsulenter og undervisere Lone Stephensen og Susanne Povelsen, der begge har studeret hos Don Richard Riso og Russ Hudson.


Lektørudtalelse:
"Bogen er særdeles velegnet til selvstudium for alle, der har lyst til at arbejde med personlig og spirituel vækst."
Claus Bundgaard, lektørudtalelse fra DBC.

Det siger køberne:
"Det er en kanon bog I har fået skabt – tillykke med den."
CB, Administrerende direktør

"Jeg er vildt benovet og glad for jeres bog.  Den er så indbydende, dejligt omslag, smuk forside, og sikke nogle flotte farver. Så er selve bogen dejlig overskuelig og nem at finde rundt i, skrevet på et meget let forståeligt sprog og meget læsbar. Det er vist min nye bibel! Mine forventninger er til fulde indfriet."
VRH, Psykoterapeut

"1000 tak for oversættelsen. Vi nyder bogen i fulde drag.... og den tager dejlig lang tid
at læse."

JV, Konsulent og underviser

"TUSIND TILLYKKE med udgivelsen af ”Enneagrammets Visdom”… Et kæmpe job er fuldført, og mange Enneagram-entusiaster vil blive lykkelige for det!!"
CRO, Virksomhedskonsulent og underviser

"Går som varmt brød eller lune æbleskiver i denne butik, I har virkeligt ramt et marked og så i disse julegavetider, send derfor flere."
LBR, Administrator NLP- og Enneagramskole.

ISBN 87-990403-0-1 (Første oplag 2005). 416 sider. Vejledende udsalgspris 298 kr. 
Køb bogen i boghandlen.